Kennisaanbieders

Om geregistreerd te kunnen blijven in het ESPO Perimedisch Kwaliteitsregister dient een perimedicus tweejaarlijks een vastgesteld aantal accreditatiepunten te behalen. Kennisaanbieders spelen hierin een cruciale rol.

Een kennisaanbieder is een organisatie die branchetoepasselijke scholing (kennisbijeenkomsten) aanbiedt. De ESPO werkt met twee soorten kennisaanbieders: erkende kennisaanbieders (kwaliteitspartners) en niet-erkende kennisaanbieders.

Erkende kennisaanbieders (kwaliteitspartners)

Erkende kennisaanbieders ontvangen een onderscheidend muurschild, een certificaat, een vermelding op deze website en een badge voor op de eigen website. Relevante kennisbijeenkomsten van erkende kennisaanbieders komen altijd in aanmerking voor accreditatiepunten.

Niet-erkende kennisaanbieders

Kennisbijeenkomsten van niet-erkende kennisaanbieders komen ook in aanmerking voor accreditatiepunten voor zover deze inhoudelijk en kwalitatief verifieerbaar zijn.

Erkenningsprocedure

Een kennisaanbieder die in aanmerking wil komen voor erkenning dient aan de onderstaande primaire criteria te voldoen:

  • De accommodatie is van voldoende kwaliteit en geschikt voor de aangeboden kennisbijeenkomst.
  • Het lesmateriaal is van voldoende kwaliteit en geschikt om de kennisbijeenkomst verantwoord te laten verlopen.
  • De bedrijfsvoering is financieel gezond en continuïteit (van onderwijs) kan worden gewaarborgd.
  • Docenten beschikken over een aantoonbare relevante achtergrond en ervaring in relatie tot de aangeboden kennisbijeenkomst.

Verder wordt van een erkende kennisaanbieder verwacht dat deze haar studenten duidelijk en compleet informeert over de mogelijkheid om - indien van toepassing - een kennisbijeenkomst af te sluiten met een door de ESPO georganiseerd toetsingsmoment. Hierbij dient gedacht te worden aan het opnemen van danwel het linken naar relevante informatie op de website, in een brochure of studiegids.

De erkenningsprocedure begint met het (vrijblijvend) invullen van een aanmeldformulier. Het doorlopen van het gehele erkeningstraject kost éénmalig € 350,00. Bij een negatief advies door de Commissie Kwaliteitsbeleid (CBK) vindt geen restitutie van plaats.

 

Startpagina

Begrippenlijst

Contactformulier

Gids

Zoeken

Accreditatiepunten

Informatie

Inloggen

Kennisbijeenkomsten

Registreren

Sterrenclassificatie

Websitebadge

Aanmelden

Informatie

Websitebadge

Winkel

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees voor meer informatie onze Privacyverklaring. Accepteren